https://dermasurgery.gr/

Site name

Μεταμόσχευση μαλλιών

Η σωστή διάγνωση πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο δερματολόγο. Ανάλογα το περιστατικό μπορεί η διάγνωση να βασίζεται μόνον στην κλινική εικόνα, και το ιστορικό, να χρειαζεται να γίνει τριχοσκόπιση, τριχοριζόγραμμα ή και βιοψία δέρματος του τριχωτου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η σύγχρονη μέθοδος FUE εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα τόσο στη λήπτρια περιοχή (εκεί που θα μπουν τα καινούργια μαλλιά) όσο και στην δότρια περιοχή (η περιοχή που θα πάρουμε τα τριχοθυλάκια).

Φάρμακα

Η φαρμακευτική αντιμετώπιση έχει περιορισμένη επιτυχία. Τρία φάρμακα μπορούν να περιορίσουν κυρίως παρά να αναστρέψουν την ανδρογεννητική αλωπεκία. Η φιναστερίδη, η δουταστερίδη και η μινοξιδίλη. Και στα τρία φάρμακα το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο μόλις διακοπεί η θεραπεία. Διηθήσεις ορτικοστεροειδών με ενέσεις στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία γυροειδής αλωπεκία. Αυτό το είδος της θεραπείας επαναλαμβάνεται σε μηνιαία βάση.


ΘΕΡΑΠΕΙΑ FUE

Η επέμβαση γίνεται σε συνθήκες σηπτικού χειρουργείου και με τοπική αναισθησία και χωρίζεται σε δύο κυρίως φάσεις. Η πρώτη αφορά την εξαγωγή των τριχοθυλακίων , ο αριθμός των οποίων καθορίζεται από πολλούς παράγοντες όπως τη δυνατότητα της δότριας περιοχής, τις ανάγκες της λήπτριας περιοχής καθώς και τις γενικότερες ανάγκες του ασθενούς. Στη δεύτερη φάση γίνεται η εμφύτευση των τριχοθυλακίων και με το πέρας της ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει μέχρι την πρώτη επανεξέταση. Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση καλέστε μας στο τηλέφωνο του ιατρείου για να σας λύσουμε από κοντά κάθε απορία.
Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει την ανδρογεννητική αλωπεκία. Στη μεταμόσχευση μαλλιών στην ουσία γίνεται μία ανακατανομή των εναπομείναντων τριχών του τριχωτού, και αυτή πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κύριος στόχος της μεταμόσχευσης είναι το φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν κάνει από μόνο του μία μεταμόσχευση επιτυχημένη. Η μεταμόσχευση πρέπει να εξασφαλίζει ότι, 1) όταν η διαδικασία της απώλιας μαλλιών συνεχίσει τα μόνιμα πλέον μαλλιά που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της φαλάκρας θα συνεχίζουν να δίνουν μία φυσική εικόνα, 2 όταν η διαδικασία της απώλιας μαλλιών συνεχίσει, θα έχουν απομείνει τρίχες στη δότρια περιοχή για μία δεύτερη ή και τρίτη μεταμόσχευση.