https://dermasurgery.gr/

Site name

Tattoo removal - Αφαίρεση tattoo

Απαλλαγείτε από δυσάρεστα πλέον tattoo.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε δύο συσκευές  Laser τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργούν σε πολύ μικρούς χρόνους (picosecond) πετυχαίνοντας έτσι το μέγιστο αποτέλεσμα σε λίγες μόνο συνεδρίες.
Οι ακτίνες λέιζερ, λοιπόν, λειτουργούν σε υψηλή τάση, καταφέρνουν να διασπάσουν τις χρωστικές ουσίες σε μικρά σωματίδια τα οποία φαγοκυτταρώνονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από το δέρμα.

Παράλληλα εφαρμόζουμε και την τεχνική της μηχανικής δερμοαπόξεσης όπου δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η χρήση laser.
Η επιλογή της μεθόδου laser ( τύπος μηχανήματος και κεφαλής)  ή της επεμβατικής αφαίρεσης, εξαρτάται από τον τύπο του Tattoo, το μέγεθος και την ηλικία του, αλλά και από τον τύπο του δέρματος του ασθενούς , ενώ συνυπολογίζονται και πιθανές αντενδείξεις για τη μία μέθοδο ή την άλλη. Πριν την εφαρμογή είναι απαραίτητη λοιπόν η έξεταση από τον ιατρό που πρέπει να αποφασίσει τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί με ασφάλεια και που φυσικά θα την εφαρμόσει ο ίδιος, έτσι ώστε να πετύχουμε την αφαίρεση του Tattoo χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα στο δέρμα μας.

 

 

Θεραπεία

Με την αποδεδειγμένα αποτελεσματική μηχανική μέθοδο της δερμοαπόξεσης, αφαιρείται  η ανώτερη προστατευτική στοιβάδα του δέρματος, η επιδερμίδα. Η δερμοαπόξεση έχει εφαρμοσθεί ήδη από τη δεκαετία του '60 και αξιολογήθηκε ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας. 
Η εφαρμογή γίνεται πάντα με τοπική αναισθησία . Επιπλέον, χορηγούνται φάρμακα για πρόληψη υπερβολικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Το δέρμα πρέπει να βρίσκεται υπό τάση κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και για αυτό τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικό σπρέι πάγου. Οίδημα, ερυθρότητα ή υγρές πληγές αναμένονται μετά από μια τέτοια θεραπεία και δεν είναι σημάδι των επιπλοκών .
Είναι αποτελεσματική μέθοδος για τατουάζ ακόμα και των δυσκολότερων τύπων π.χ. βαθύ επαγγελματικό-πολυχρωματικό, και χρειάζεται μόνον μία εφαρμογή για να αφαιρεθεί το χρώμα.