https://dermasurgery.gr/

Site name

Laser αποτρίχωσης

Οριστική αποτρίχωση με χρήση laser.

Οι συνεχείς εξελίξεις της τεχνολογίας φέρνουν μαζί τους ένα νέο προβληματισμό, της σωστής επιλογής. Πού θα πρέπει να απευθυνθείτε, σε γιατρό, σε κέντρο αισθητικής ή γίνεται και στην άνεση του σπιτιού με ατομικές συσκευές IPL; 

Η αποτρίχωση με λέιζερ αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Μια συσκευή λέιζερ εκπέμπει ομοιόμορφα κατανεμημένους παλμούς φωτός στο δέρμα. Αυτοί οι ελαφροί παλμοί διεισδύουν στο δέρμα και αντιδρούν με τη μελανίνη, η οποία βρίσκεται παντού στις τρίχες. Η θερμική αντίδραση μεταξύ του φωτός του laser και της μελανίνης καταστρέφει τη ρίζα των τριχών, ρίχνει τις τρίχες και στη συνέχεια εμποδίζει την ανάπτυξη καινούριων. Από σύνοδο σε σύνοδο οι τρίχες μεγαλώνουν πιο λεπτές, πιο αργά και λιγότερο μέχρι που να εξαλειφθούν τελικά εντελώς.
Θεραπεία με λέιζερ,αποτρίχωση στο γιατρό
Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει πολλές παραλλαγές. Oι όροι alexandrite lase, SHR, IPL και HPL δεν είναι εύκολο να αξιολογηθούν από τον κόσμο . Σε γενικές γραμμές η διαφορά βρίσκεται στην έντασή της κάθε εφαρμογης, ενώ η SHR είναι η "ισχυρότερη" μέθοδος και μπορεί να εφαρμοσθεί σωστά μόνο από επαγγελματίες, κυρίως από γιατρούς. Αν θέλετε αποτρίχωση με λέιζερ από έναν εκπαιδευμένο γιατρό, θα είναι πιθανότατα η παραλλαγή SHR. Οι γιατροί έχουν χρόνια σπουδών, και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, μπορούν να διαχειριστούν σαφώς καλύτερα κάποια επιπλοκή, χρησιμοποιούν επίσης επαγγελματικό εξοπλισμό όπως διοδικό λέιζερ και αυτή η προσέγγιση αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή!

Laser αποτρίχωση


Η αποτρίχωση με laser γίνεται μέσω της έκθεσης σε παλμούς φωτός λέιζερ που καταστρέφουν το θύλακα της τρίχας. Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι πλέον γενικά αποδεκτή στην δερματολογική κοινότητα. Η αποτρίχωση με λέιζερ εφαρμόζεται ευρέως σε κλινικές, ακόμη και στα σπίτια χρησιμοποιώντας συσκευές σχεδιασμένες για προσωπική χρήση.  Η αρχή λειτουργίας είναι η επιλεκτική φωτοθερμόλυση (SPTL), το ταίριασμα ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος φωτός και διάρκεια παλμού για να επιτευχθεί η βέλτιστη επίδραση σε ένα στοχευόμενο ιστό με ελάχιστη επίδραση στους περιβάλλοντες ιστούς. Το Λέιζερ μπορεί να προκαλέσει εντοπισμένη βλάβη θερμαίνοντας επιλεκτικά την μελανίνη που βρίσκεται στην περιοχή που προκαλεί την ανάπτυξη των τριχών, το θύλακα της τρίχας, ενώ δεν θερμαίνει το υπόλοιπο δέρμα. Η μελανίνη θεωρείται το κύριο χρωμοφόρο (στόχος) για όλους τους τύπους λέιζερ αποτρίχωσης σήμερα στην αγορά. Η μελανίνη εμφανίζεται φυσικά στο δέρμα, και δίνει στο δέρμα και τα μαλλιά το χρώμα τους. Υπάρχουν δύο τύποι μελανίνης. Η Ευμελανίνη δίνει το καστανό ή το μαύρο χρώμα, ενώ η φαιομελανίνη δίνει το ξανθό ή το κόκκινο χρώμα. Λόγω της επιλεκτικής απορρόφησης των φωτονίων του φωτός λέιζερ, μόνο οι μαύρες και οι καφέ τρίχες μπορεί να αφαιρεθούν. Το Λέιζερ λειτουργεί καλύτερα με σκούρα χοντρή τρίχα. Ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρες τρίχες είναι ο ιδανικός συνδυασμός με τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά τα νέα λέιζερ είναι πλέον σε θέση να στοχεύσουν μαύρες τρίχες σε ασθενείς με σκούρο δέρμα με κάποια επιτυχία. Γενικά η αποτρίχωση με λέιζερ θα μειώσει μόνιμα το συνολικό αριθμό των τριχών του σώματος, δεν θα οδηγήσει σε μια μόνιμη απομάκρυνση όλων των τριχών. Η αποτρίχωση με laser είναι δημοφιλής λόγω της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας της, αν και αυτά εξαρτώνται από την ικανότητα και την εμπειρία του χειριστή, και τη συσκευή που έχει επιλεχθεί γιά αυτή τη διαδικασία.

 

 

Αριθμός συνεδριών


 
Η τρίχα μεγαλώνει σε διάφορες φάσεις (αναγενής, καταγενής τελογενής) και ένα λέιζερ μπορεί να επηρεάσει μόνο τα ενεργά (αναγενή) τριχοθυλάκια. Ως εκ τούτου, οι διάφορες συνεδρίες απαιτούνται για να καταστρέψουν τις τρίχες σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης. Πολλαπλές θεραπείες ανάλογα με τον τύπο των τριχών και το χρώμα του δέρματος παρέχουν μακροπρόθεσμη μείωση των τριχών. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται τουλάχιστον επτά θεραπείες. Οι παράμετροι διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή, αλλά γενικά πρέπει να περάσει ένα διάστημα τριών έως οκτώ εβδομάδων μεταξύ  των συνεδριών και ανάλογα με την περιοχή. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή, το χρώμα του δέρματος, τραχύτητα της τρίχας, υπερτριχισμό, και το φύλο. Χοντρή σκούρα τρίχα σε ανοιχτό δέρμα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί. Ορισμένες περιοχές (ιδίως τα πρόσωπα των ανδρών) μπορεί να απαιτήσουν πολύ περισσότερες θεραπείες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το Λέιζερ δεν λειτουργεί καλά σε ανοιχτόχρωμες, κόκκινες, γκρίζες, άσπρες και πολύ λεπτές τρίχες.
 

Παρενέργειες και κίνδυνοι

 
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν φαγούρα, ερυθρότητα και οίδημα γύρω από την περιοχή της θεραπείας ή οίδημα των θυλακίων (οίδημα τριχοθυλακίων). Αυτές οι παρενέργειες σπάνια διαρκούν περισσότερο από δύο ή τρεις ημέρες. Οι δύο πιο συχνές σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ακμή και ο αποχρωματισμός του δέρματος, Πόνος θα πρέπει επίσης να αναμένεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αναισθητικές κρέμες χρησιμοποιούνται  περίπου 30 λεπτά πριν από τη διαδικασία.